Zakopane

Upptäck Zakopane!

Zakopane är en liten polsk stad i södra Polen med knappt 30 000 invånare. Ändå besöks det årligt av ungefär 3 milioner turister. Folk som bor i själva staden och nära den kallas för goraler och de är en folkgrupp med egna traditioner och egen kultur. Staden blev polackernas resemål i slutet av 1800-talet då polska konstnärer som var förtjusta i Zakopanes natur samt den här kulturen började besöka det regelmässigt.

Staden ligger på nordsidan av Karpaterna i Tatrabergen mellan bergen Gubałówka och Giewont och berglandskapet är beundransvärt. Därifrån är det redan ganska nära till berget Gubałówka. 

Inte nog att Zakopane är ett turistmål, det är också Polens viktigaste vintersportort där olika tävlingar i backhoppning äger rum. Fotvandrare är dessutom en stor grupp av Zakopanes besökare. Platsen är känd för många vandringsleder så var och en kan hitta här någonting för sig själv.

Resan dit blir säkert en fantastisk upplevelse för folk i varje ålder! Där får du upptäcka den specifika kulturen och den fina naturen!

Allt du får veta:

Ni blir upphämtade vid ert hotell i Krakow av en minibuss med en engelsktalande guide (eventuellt svensktalande guide ifall ni bokar en privat tur). Innan vi kommer fram till Zakopane besöker vi en liten stad Chochołów som är känd av sina fina trähus. Husen är väldigt speciella och är alltid något spännande för våra turister. Därifrån åker vi vidare till Zakopane där ni ska upp till bergstoppen Gubałówka med en linjebana. Uppe får ni ca 1 timme för att promenera, handla i små lokala butiker samt njuta av det fina landskapet med Tatrabergen. Därefter åker ni ner och får gå längs den bullriga gågatan Krupówki där man kan smaka på olika polska maträtter och andra traditionella delikatesser (på egen bekostnad). Ni kan även upptäcka lite mer av bergfolkets kultur och arkitektur genom att besöka Tatra-museet samt Villa Koliba. Under turen får ni också se Polens största hoppbacken Wielka Krokiew.

Turerna startar vanligtvis ca kl. 8.00 på morgonen

Tidslängd: 8-10 timmar

Priset: från 250PLN/person

Inkluderar:

  • upphämtning vid ert hotell i Krakow
  • privat transport i en minibuss
  • engelsktalande reseledare
  • biljetter samt andra avgifter
  • engelsktalande chaufför