Resa med flotte längs Dunajec

Dunajec – en av de polska bergens största attraktion!

Resan med flotte längs Dunajec är en av de största turistattraktionerna i hela Polen. Utan tvekan är det ett spännande äventyr då man kan beundra fina landskap av bergskedjan Pieniny. Sedan drygt 100 år har folk fraktats med traditionella träflottar styrade av flisaker – lokala män klädda i regionala dräkter. Resvägen är 15 kilometer lång och Dunajec är egentligen en smal å med olika, även skarpa kurvor. Den slingrar sig  genom natursköna omgivningar och monumentala bergsslutningar.

Förutom Dunajec har Pieniny en massa andra attraktioner också. Bland dessa finns t ex vandringsleder tack vare vilka vi kan beundra både bergens skönhet och två slott – i städerna Czorsztyn och Niedzica. I det andra slottet hittades t o m vissa dokument som vittnar om hemlighetsfulla förbindelser med Inkariket! Dessutom är Szczawnica en annan stad som är värd att besöka eftersom det är känt av sina kurvattenkällor.

Nu kan du åka dit med oss från Krakow och få en svensk- eller engelsktalande guide som följer med! Turen tar ca 8 timmar. Priset beror på antalet personer.